Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κουδουνίστρες του αγρού και του δάσους


(Για "Like" θα πρέπει να είσαι αποσυνδεδεμένος από το fb και να συνδεθείς μέσω αυτού.  Ευχαριστώ).

Η πεταλούδα έκανε μία ευχή στην γλώσσα που κάνουν τις ευχές τους οι πεταλούδες: "Τι ωραία που θα ήταν να  μεταμορφωνόμουν σε ένα όμορφο λουλούδι! Να στέκομαι στη μέση του αγρού για να 'ρχονται οι φίλες μου να μυρίζουν το άρωμά μου!". Κάποια νεράιδα που περνούσε από εκεί άκουσε την ευχή της. Κούνησε το ραβδάκι της με τον τρόπο που μόνο οι νεράιδες ξέρουν να το κουνούν κι ευθύς αμέσως η πεταλούδα μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο λουλούδι.
 Κάποτε κάποια μαμά που διέσχιζε τον αγρό είδε το υπέροχο λουλούδι και σκέφτηκε: "Τι ωραία που θα ήταν να έκοβα αυτό το λουλούδι για να το χαρίσω στο μωράκι μου! Όμως να μη μου μαραίνονταν ποτέ!". Η νεράιδα που περνούσε από εκεί άκουσε την ευχή της και για να την ευχαριστήσει μεταμόρφωσε το λουλούδι σε κουδουνίστρα. Η μαμά την κράτησε στα χέρια της κι έτρεξε να τη χαρίσει στο μωράκι της. Έτσι λοιπόν έγινε και το λουλούδι αυτό δε μαράθηκε ποτέ.
Λίγο πιο πέρα από τον αγρό υπήρχε ένα δάσος...
Μέσα στο δάσος αυτό ζούσαν χαρούμενα ζωάκια...
άλλα και χαρούμενα μικρά ξωτικά που τα μεσημέρια, όταν οι ακτίνες του ήλιου άρχιζαν να καίνε, κρύβονταν στα σέπαλα των λουλουδιών.
(Δείτε επίσης και: "Για τα μωράκια...")
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Το να μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση και με άλλους επιβραβεύετε την προσπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου