Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πίνακας


(Για "Like" θα πρέπει να είσαι αποσυνδεδεμένος από το fb και να συνδεθείς μέσω αυτού.  Ευχαριστώ).

Υποσχεθείτε στο παιδί ότι θα γίνει ο δάσκαλός σας, δώστε του μία κιμωλία ή έναν μαρκαδόρο και... θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα. Γιατί δεν θα σταματάει να γράφει λέξεις που έμαθε με την δασκάλα ή που διάβασε στο βιβλίο, να κάνει πράξεις αριθμητικής, να ζωγραφίζει σχέδια και σχήματα, να γράφει προτάσεις από τις "ξένες γλώσσες".
Αυτός ο πίνακας τα έχει όλα. Στην μία πλευρά του γράφουμε με κιμωλία. Στην άλλη με μαρκαδόρο. Εδώ μπορούμε να κολλήσουμε και τα μαγνητικά σχήματα που εμπεριέχονται στην συσκευασία, να πιάσουμε διάφορες σημειώσεις γραμμένες σε χαρτί ή βέβαια και ζωγραφιές μας. 
 Στο επάνω μέρος του πίνακα υπάρχει χαρτί σε ρολό που το ξετυλίγουμε για να γράψουμε ή να ζωγραφίσουμε σε αυτό.


 Κάτω από τις δύο όψεις του πίνακα υπάρχει η βάση στην οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε τα τετράδια, τα μπλοκ, τα βιβλία. Εκεί υπάρχουν και τα ειδικά δοχεία για τις κιμωλίες και το σφουγγάρι.
Με λίγη φαντασία αυτός ο πίνακας μπορεί να γίνει η καλύτερη αφορμή για να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα μα κυρίως την γνώση που εμπεριέχεται σε αυτό. 
Κι όταν έρχονται οι φίλες ή οι φίλοι του στο δωμάτιό του... τότε πραγματικά μπορείτε να ξαναζήσετε τα σχολικά σας χρόνια... ως παρατηρητές.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα εάν μοιραζόσασταν αυτή την ανάρτηση και με άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου