Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ζωγραφίζοντας πεταλούδες


Υπάρχουν δημιουργικά παιχνίδια τα οποία εκτός από την ενασχόληση, την διασκέδαση και τις γνώσεις που προσφέρουν στα παιδιά τα ενθαρρύνουν και τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που προκύπτει. Παράλληλα εξασκούν την λεπτότητα των κινήσεών τους, την οξυδέρκειά τους ενώ συγχρόνως εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους μέσα από το παιχνίδι.
Ένα από τα εν λόγω παιχνίδια είναι και η ζωγραφική που παρουσιάζουμε στην παρούσα ανάρτηση. Η ιδιαιτερότητα αυτής της κατασκευής επιτρέπει στα χρώματα να σταθούν μόνο στα σημεία τα οποία πρέπει να χρωματιστούν. Η άριστη ποιότητα των χρωμάτων αποδίδει μία υπέροχη ζωντάνια στο έργο. Ακόμη και η ποιότητα του πινέλου παίζει σημαντικό ρόλο επιτρέποντας στα παιδιά να χειριστούν τα χρώματα με ιδιαίτερη λεπτότητα.      

Εδώ τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν μεγάλες όμορφες πεταλούδες. 
Τα θέματα της σειράς δεν περιορίζονται μόνο στις πεταλούδες. Στο τέλος της ανάρτησης θα παρουσιάσουμε και άλλα σχέδια για μία πληρέστερη εικόνα.
 Ανοίγοντας το κουτί βλέπουμε το περιεχόμενο που αποτελείται από τις οδηγίες, από τρεις διαφορετικούς καμβάδες, από μία παλέτα, από πέντε χρώματα, από έναν δοσομετρητή κι ένα πινέλο. 
 Στις οδηγίες βλέπουμε αναλυτικά, με εικόνες, τις δοσολογίες για τις μίξεις των αρχικών χρωμάτων από τις οποίες θα προκύψουν καινούρια χρώματα.

 Ο καμβάς έχει αποτυπωμένα τα σχέδια τα οποία θα πρέπει να χρωματίσουμε.
 Η ιδιαιτερότητα αυτής της κατασκευής είναι πως τα χρώματα στέκονται μόνο στα σημεία που πρέπει να χρωματιστούν. Έτσι λοιπόν εάν μας ξεφύγει το πινέλο δεν υπάρχει κίνδυνος μουτζούρας.

 Επιλέγουμε το χρώμα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.
 Με τον δοσομετρητή στάζουμε στην παλέτα τις αναλογίες που χρειαζόμαστε.


 Στη συνέχεια γεμίζουμε τα σημεία που θέλουμε να χρωματίσουμε. 





 Όπως αρχικά αναφέραμε το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. 

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στον καλό καθαρισμό των εργαλείων και κυρίως του δοσομετριτή ώστε να μην αναμιχθούν τα αρχικά μας χρώματα μεταξύ τους.
Καλή διασκέδαση λοιπόν σε μικρούς και σε μεγάλους!
Ορισμένες ακόμη προτάσεις της σειράς:




















Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας. Θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα εάν μοιραζόσασταν αυτή την ανάρτηση και με άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου