Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ζωγραφική με διαφάνειες

Είναι από τα παιχνίδια που όταν τα αγοράζουμε για τα παιδιά μας ή τα φέρνουν δώρο για αυτά, χαιρόμαστε σχεδόν περισσότερο από εκείνα και καθόμαστε με περισσότερη λαχτάρα κι ενδιαφέρον να ασχοληθούμε μαζί τους.
Βέβαια κατά ένα μεγάλο μέρος τα αδικώ χαρακτηρίζοντάς τα απλώς ως "παιχνίδια" αφού θα τους ταίριαζε -ίσως και περισσότερο- ο χαρακτηρισμός  "δημιουργίες" ή "έργα τέχνης". Μα χρησιμοποιώ εξ' αρχής το "παιχνίδια" με βάση την ερμηνεία που μας λέει ότι: "παιχνίδι είναι κάθε αντικείμενο ή μέσο που χρησιμεύει για ευχαρίστηση ή ψυχαγωγία, ιδίως των παιδιών" (πηγή: μείζον Ελληνικό λεξικό) κι εγώ συμπληρώνω: "μικρών και μεγάλων".  


Γι' αυτή τη δημιουργία ένα είναι το σίγουρο: Δεν χρειάζεται να είστε ο Leonardo da Vinci για να φτάσετε στα αποτελέσματα των εικόνων που ακολουθούν. Ακολουθώντας την τεχνική των διαφανειών που περιγράφεται βήμα βήμα στο ένθετο βιβλιαράκι της συσκευασίας, καταλήγετε σε καταπληκτικά αποτελέσματα. Και είναι τόσο αξιόλογα ώστε σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να τα καδράρετε για να τα κρεμάσετε σε κάποιον τοίχο του σπιτιού σας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου